Ειδικότητες και Αιτήσεις στα Δημόσια ΙΕΚ (Φθινοπωρινό εξάμηνο 2015Β)

ΕΟΠΠΕΠ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2015Β

ΙΕΚ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΝΑΡΞΗ_2015_Β (ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2015)

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΙΕΚ Α΄ ΚΑΙ Γ΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2015Β ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στο σύνδεσμο:

https://iek.sch.gr

γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων που ενδιαφέρονται να εγγραφούν, μετά από διαδικασία επιλογής, στο Α’ εξάμηνο ειδικοτήτων που έχουν προκηρυχθεί στα Δημόσια ΙΕΚ (ΔΙΕΚ) του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, για το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης 2015Β. Το σύστημα θα μείνει ανοικτό μέχρι τη Δευτέρα 21/9/2015 και ώρα 12:00. Δεν θα δοθεί παράταση.

Ο υποψήφιος καταρτιζόμενος στα Δημόσια ΙΕΚ μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε νέες ειδικότητες στην περιοχή προτίμησής του ενώ καταρτίζεται ανάλογα με τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΙΕΚ ΥΠΟΠΑΙΘ –  ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το παρόν σύστημα αφορά υποψήφιους που ενδιαφέρονται να εγγραφούν, μετά από διαδικασία επιλογής, στο Α’ εξάμηνο ειδικοτήτων που έχουν προκηρυχθεί στα Δημόσια ΙΕΚ (ΔΙΕΚ) του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, για το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης 2015Β. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι κάτοχοι Απολυτηρίου Λυκείου ή ισότιμου τίτλου ημεδαπής (πχ. πτυχίο ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ) ή αλλοδαπής.

Πτυχιούχοι ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΤΕΕ (Β κύκλου) κλπ. μπορούν να αιτηθούν εγγραφή τους σε τμήματα Γ εξαμήνου αντίστοιχης ειδικότητας των ΙΕΚ. Η διαδικασία αυτή θα γίνει στα κατά τόπους ΔΙΕΚ.

Για διευκόλυνση των ενδιαφερομένων παραθέτουμε:

(1) Κατάλογο όλων των ειδικοτήτων Γ εξαμήνου που θα λειτουργήσουν στα ΔΙΕΚ  το χειμερινό εξάμηνο 2015Β στο σύνδεσμο: https://www.dropbox.com/s/qijg4g92s643ra6/examina_trita.xls?dl=0

(2) Στοιχεία επικοινωνίας των ΔΙΕΚ στο σύνδεσμο:

Οι ενδιαφερόμενοι για ειδικότητες του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας που δεν βρίσκουν στην προκήρυξη της ΓΓΔΒΜΝΓ την ειδικότητα που τους ενδιαφέρει (π.χ. Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας στα ΙΕΚ της Αττικής), παρακαλούνται να απευθυνθούν για πληροφορίες στα ΙΕΚ του Υπουργείου Υγείας. (Αναζητήστε περισσότερες λεπτομέρειες στο Διαδίκτυο. Ενδεικτικά αναφέρουμε το σύνδεσμο:

http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/paideia/63187/to-ypourgeio-ygeias-anoigei-42-dimosia-iek-se-nosokomeia-tis-xoras) 

Η διαδικασία υποβολής αίτησης ξεκινά με είσοδό σας στο σύστημα από την επιλογή Εισαγωγή/Τροποποίηση Αίτησης, με χρήση του ΑΜΚΑ σας και ενός ΚΩΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ δικής σας επιλογής, τον οποίο και πρέπει να αποθηκεύσετε ασφαλώς! Ο ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ συνιστάται να περιέχει μόνο λατινικούς χαρακτήρες (κεφαλαία/μικρά), καθώς και τους αριθμητικούς χαρακτήρες από 0 έως 9 και να έχει μήκος έως 8 χαρακτήρες.

Πριν αρχίσετε τη συμπλήρωση της αίτησης:

(1)    Διαβάστε προσεκτικά το σύνολο των οδηγιών που δίνονται και συμβουλευτείτε  τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στο σύνδεσμο :        https://www.dropbox.com/s/d5eihdlccidin1m/FAQ.doc?dl=0

(2)    Αποφασίστε ποιες ειδικότητες ΙΕΚ σας ενδιαφέρουν συμβουλευόμενοι τη σχετική προκήρυξη.

(3)    Έχετε διαθέσιμα την αστυνομική ταυτότητά σας (ή το διαβατήριό σας, αν είστε υπήκοος άλλης χώρας), καθώς και τη βαθμολογία του Απολυτηρίου σας του Λυκείου (ή του αντίστοιχου ισότιμου τίτλου).

Δεν προβλέπεται τηλεφωνική υποστήριξη των χρηστών. Το σύστημα ενσωματώνει λειτουργία υπενθύμισης ΚΩΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ.

Αν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα κατά τη διαδικασία της καταχώρησης της αίτησής σας, στείλτε σχετικό email στη διεύθυνση diekstudent@gsae.edu.gr αφού συμβουλευτείτε  τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στο σύνδεσμο:

Επισημαίνουμε ότι:

1.    Το ηλεκτρονικό σύστημα επιτρέπει την καταχώρηση μίας και μόνο αίτησης για κάθε χρήστη (ΑΜΚΑ). Σε κάθε περίπτωση μεταβολής στοιχείων το σύστημα αποθηκεύει και διατηρεί ΜΟΝΟ τα στοιχεία της τελευταίας τροποποίησης της αίτησης.

2.    Η ηλεκτρονική σας αίτηση έχει ισχύ Υπεύθυνης Δήλωσης-Αίτησης (άρθρο 8 Ν.1599/1986) και οι δηλώσεις γίνονται με ατομική ευθύνη του αιτούντος, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986. Ο έλεγχος των μορίων των επιτυχόντων θα γίνει με την προσκόμιση και διασταύρωση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών στα αντίστοιχα ΙΕΚ κατά τη διαδικασία των εγγραφών. Η Υπηρεσία επιφυλάσσεται να διαγράψει από τους καταλόγους των επιτυχόντων, υποψηφίους που κατά τον έλεγχο προκύψει ότι δήλωσαν ψευδή στοιχεία.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ –  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Οι καταχωρημένες ηλεκτρονικές αιτήσεις μοριοδοτούνται αυτόματα και τα αποτελέσματα της διαδικασίας επιλογής θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΒΜΝΓ. Οι επιτυχόντες υποψήφιοι δεν ενημερώνονται ατομικά. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το χρόνο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων θα δοθούν εγκαίρως στο σύνδεσμο: https://www.dropbox.com/s/ebkpe4wn4djziht/NEA_ANAKOINWSEIS.doc?dl=0 και όχι τηλεφωνικά ή μέσω e-mail.

Οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων και τη διαχείριση των επιλαχόντων θα αναρτηθούν στο σύνδεσμο

https://www.dropbox.com/s/odyf5zb0na6ft5z/EGGRAFES_ODIGIES.doc?dl=0

με την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s