Διευκρινίσεις για την ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης για τα ΕΠΑ.Λ.

Κατόπιν ερωτημάτων  σχετικά με την υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσης προτίμησης για τα ΕΠΑ.Λ., το υπουργείο παιδείας εξέδωσε τις ακόλουθες διευκρινίσεις:

1.Σε συνέχεια της με αριθ. Φ1α/98666 /Δ4/13-06-2017 εγκυκλίου, οι μαθητές/τριες των Γενικών Λυκείων οι οποίοι/ες επιθυμούν να μετεγγραφούν σε ΕΠΑ.Λ., υποβάλλουν ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης εντός των προθεσμιών που ορίζονται σχετικά, σύμφωνα με το άρθρο 4 της Φ1α/98933/Δ4 ( Β ́2075 )Υ.Α. , αφού έχουν ανανεώσει την εγγραφή τους στο Γενικό Λύκειο. Στην περίπτωση αυτή, οι εν λόγω μαθητές θα υπολογιστούν στο μαθητικό δυναμικό των ΕΠΑ.Λ. Οι  μετεγγραφές πραγματοποιούνται με την έναρξη του σχολικού έτους σε προθεσμίες που ορίζονται στις παρ10α,β του άρθρου 14 της ως άνω ΥΑ. Παρακαλούνται οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ενημερώσουν σχετικά τους Διευθυντές των ΕΠΑ.Λ., ώστε να έχουν εικόνα των τμημάτων που θα λειτουργήσουν στην περιοχή τους το σχολικό έτος 2017-2018 έως τις 20 Ιουλίου 2017.

…………………………….

4. Για τους μαθητές/τριες οι οποίοι/ες εμπίπτουν στην παρ.3 του άρθρου 4 του ν. 4473/2017 (Α ́78 ), των οποίων η φοίτηση χαρακτηρίζεται Aνεπαρκής, επισημαίνεται ότι:

Α. Οι ενδιαφερόμενοι/νες ενήλικοι/κες μαθητές/τριες ή οι κηδεμόνες τους αν είναι ανήλικοι/κες καταθέτουν (από 26 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου 2017 ) σχετική αίτηση, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει το ΕΠΑ.Λ. που φοίτησαν. Η αίτηση θα πρέπει να αναφέρει:

1. το όνομα του/της μαθητή/τριας

2. το επίθετο του/της μαθητή/τριας

3. το όνομα και το επίθετο του πατέρα

4. το όνομα και το επίθετο της μητέρας

5. το όνομα και το επίθετο του κηδεμόνα

6. την ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/τριας

7. το Δήμο/Δημοτική Ενότητα όπου είναι εγγεγραμμένος/η

8. πλήρη διεύθυνση κατοικίας

9. διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

10. σταθερό τηλέφωνο

11. κινητό τηλέφωνο

12. το σχολείο προέλευσης

13. την ειδικότητα και την τάξη προέλευσης

14. ότι ο/η αιτών/ούσα εμπίπτει στις περιπτώσεις της παράγραφο 3 του άρθρου 4 του Νόμου 4473(Α ́78) και ότι επιθυμεί να εγγραφεί στο ειδικό τμήμα της ειδικότητάς του, κατά το επόμενο σχολικό έτος για την απόκτηση απολυτηρίου και πτυχίου του Ν. 4186/2013.

Β. Οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποστέλλουν (από τις 17 Ιουλίου έως τις19 Ιουλίου 2017 ) τις αιτήσεις στον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Γ. Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

1. συγκεντρώνει όλες τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων

2. κατηγοριοποιεί τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων ανά ειδικότητα

3. με βάση τον αριθμό των αιτήσεων ανά ειδικότητα αποφασίζει τη δημιουργία ανάλογων ειδικών τμημάτων σε ΕΠΑ.Λ. (από 20 Ιουλίου έως 21 Ιουλίου 2017)

4. σε περίπτωση μικρού αριθμού μαθητών, φροντίζει να επιλεγεί το κατάλληλο τμήμα σε ένα ΕΠΑ.Λ. της περιφέρειάς του στο οποίο θα γίνει συνδιδασκαλία μαθημάτων (έως 21 Ιουλίου 2017).

5. ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους να μεταβούν στο ΕΠΑ.Λ., στο οποίο έχει δημιουργηθεί το ειδικό τμήμα ώστε να φροντίσουν για την διαδικασία εγγραφής ή μετεγγραφής τους (από 1 Σεπτεμβρίου έως 11 Σεπτεμβρίου). Παρακαλούνται α) οι Περιφερειακοί Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την επιλογή των ΕΠΑ.Λ. στα οποία θα λειτουργήσουν τα ειδικά τμήματα να λαμβάνουν υπόψη τους:

1.τον τόπο κατοικίας των αιτούντων μαθητών/τριών

2. την δυνατότητα των σχολικών μονάδων να διαθέσουν χώρους (αίθουσες και εργαστήρια) και εκπαιδευτικό προσωπικό, για την λειτουργία και ένταξη ενός ειδικού τμήματος στο πρόγραμμά τους.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s